Första veckan

 
 
 
 
 
 
 
* Vi hittade en "HEJ DÅ!"-tröja på H&M i stan... SWEDISH YEAH!
 
* Vi sitter längst fram i dubbeldäckaren på vägen hem från centrum.
 
* Sandslottstävling på stranden! Vårt lag (Team 1) gjorde en sandkamel med en liten sköldpadda bredvid. Vi vann tyvärr inte, men tycker ändå var finast.
 
* Lunch i parken med strålande sol! 
 
* Student Party på Cameo!
 
* Hanna och jag poseade i övervakningskameran på bussen hem.
 
* Bournemouth balloon, som är en turistattraktion i parken. Ballongen syns från alla håll, så om mabär vilse och ska till centrum kan man bara kolla efter ballongen och gå dit!
 
* Bournemouth Beach!
 
* Vårt sovrum hemma hos Linda! Mysigt med fjärilar på väggen.
 
* Afternoon Tea i Bath med Hanna och Matilda.
 
* Efter att vi kom hem från Bath hämtade Linda oss med sin fräsiga bil med nedfällbart tak. 
 
 
Mer bilder tagna kameran från ex. Bath kommer senare! :)

Bath

Just nu är vi i Bath. Det är superfint med en massa gamla hus! Vi har precis ätit italiensk glass - momma!


Torsdag - Fredag - Lördag

Torsdag:
Samlades nio på torget. Gick runt med gruppen på en "Town Walk" där de visade oss platser vi skulle vara på under vistelsen. Vid tolv-tiden åt vi lunch i parken i solen. Supermysigt! Efter lunch åkte vi till skolan och gjorde ett "Placement Test". Det skulle placera oss i olika grupper för olika svårighetsgrader under skoltiden.
Vi slutade skolan vid fyra, åkte hem, duschade och åt, gjorde oss i ordning för kvällen och åkte sedan in till stan igen. Vi gick på Student Party som var ett Disco på klubben Cameo. Studenter från olika language schools fanns där och dansade. Det var sjukt kul! Vi åkte hem och slängde oss i sängen.


Fredag:
Vi samlades vid nio på torget. Förmiddagen var regnig och tradig så vi kunde inte göra de aktiviteter som var planerade. Istället fick vi gå runt i affärer i tre timmar. Jag köpte ett par jeans på PRIMARK för 9£ (ca 99kr)! Fett najs!
Lunch i parken åter denna dag och sedan skola vid ett. Vi delades in i två gruppen. Jag kom inte i samma grupp som Hanna dock, men eftersom jag tycker det verkar för lätt i min grupp kanske jag ska byta grupp eller arbetsbok till en högre nivå. Vi får de på måndag. På kvällenhade vi club evening på stranden med sandslotttävlingvosv.

Lördag:
Sovmorgon till kvart i åtta! Linda körde in oss till torget vid nio tiden. I väntan på bussen till dagens aktivitet vattenparken Splashdown hann vi med lite shopping och jag köpte 2 tshirts för 6£ (ca 66kr). Vi var på Splashdown stora delar av dagen och det var skoj! På kvällen var vi på stranden och hade BBQ! Det var supermysigt i solnedgången och med sanden mellan tårna.
När vi kom hem dock så upptäckte jag att min resväska gått i baklås, så jag kan inte komma in i den. Jag har sedlar och pass där, så fick lite panik!! Men det löser sig på ett eller annat sätt.

Jag kan tyvärr inte lägga upp så mycket bilder från nätverket hos familjen, men men ni rår leva med det :)

Cheers!


Yellow Buses

Det gäller och ha koll på bussarna som går hit och dit. Vi går i skola på tre olika ställen, så det gäller att hålla koll på vart man ska. Men nästa vecka är vi på samma ställe (Days Hotel) hela veckan och veckan efter det kan vi va i Bournemouth Collage eftersom de har gått ut skolan här i England då. Idag har vi varit på The Carrington House Hotel och imorgon ska vi vara på Hallmark Hotel. Hotellen ligger på helt olika ställen av stan, men med ett någorlunda bra lokalsinne så går det rätt bra. Det är tur vi är flera som ska till samma ställe. :)


Värdfamilj

Vi kom fram till Bournemouth igår mellan ett och två (lokal tid). Värdfamiljerna stod uppradade och väntade med sina bilar när vi klev ur bussen. Vi fick våra ryggsäckar och fick sedan träffa vår värdfamilj, eller ja värdmamma får man väl säga eftersom hon bor själv i huset.

Vi åkte hem till henne i en liten trång bil, med stora resväskor och oss själva inklämda men det gick bra! :)
Huset är fint och fräscht och Linda, vår värdmamma, är jättesnäll. Man behöver inte fråga om lov för någonting, utan hon låter oss göra vad vi vill och äta så mycket vi vill. "The more you eat, the less I eat" säger hon och skrattar. Hon är toppen!

Som de flesta engelska hus är det väldigt trångt och kompakt med heltäckningsmatta, men det är rätt mysigt. Hanna och jag delar på ett rum med våningssäng och orangea väggar. Sängarna är sköna och stora, så det är bra! Och hon har studsmattan också! Och en supermysig trädgård. Så allt hemma är jättebra, hittills i alla fall! :)

Bilderna visar huset från baksidan, uterummet med "brittiskt tema" och Hanna som hoppar trampolin!


Heathrow calling!

Äntligen framme i det molniga landet Storbritannien! Flygresan tog ca 1,5 h och jag lyckades få lite vila trots skrikande ungar och brummande motorer. Satsar på att få lite vila på bussresan ner till Bournemouth.

Vid åtta tiden (kl nio hemma) flög vi in över London, som såg ut som ett enda stort Legoland. Och en massa klassiska engelska hus, som fick mig att tänka på Harry Potters hus i Privet Drive.

Just nu sitter vi och väntar på resten av sts:arna från Göteborg och Stockholm. Det är molnigt (som alltid i England) och ca 11'. Dock är det förhoppningsvis varmare i Bournemouth, eftersom det ligger söderut vid kusten.

När vi kommer fram blir det först en massa presentationer och information, samt kunskapstest för att vi sedan ska delas in i grupper för olika svårighetsgrader. Ikväll sägs det bli en grillkväll för att lära känna gruppen, vilket jag ser fram emot! Och sen ska vi ju träffa värdfamiljen också! Det händer mycket nu första dagen!

Ja mina vänner, mycket mer än så har jag inte att säga denna afton (*host* tidiga morgon *host*). Jag hör av mig senare, när jag är framme.

Cheers!


Mot Kastrup!

Åkte hemifrån halv 3 och hämtade Hanna. Kom till Malmö Centralstationen vid fyra-tiden. Nu sitter vi på tåget mot Kastrup och har precis passerat Triangeln. Trötta som jag vet inte vad, men taggade till tusen!

Måste stänga av datatrafiken nu när vi åker över till Danmark, men ni kan nå mig på Facebook när jag har tillgång till wifi.

Tjolahopp!


Idag åker vi!

 
WIHOOO! Idag är dagen med stort D! Hejdå Sverige, vi ses om tre veckor!
Glöm inte följa mig på instagram, facebook & twitter!
 
 
Instagram: majavapnare      facebook: Maja Väpnare     twitter: majjavapnare

Sista kvällen hemma

 
Hej! Just nu sitter jag här, förväntansfull och smått pirrig inför den kommande natten. Vi har precis ätit rabarberpaj hela familjen och det märks att de också väntar in det stundande dygnet med blandade känslor. Jag kan inte fatta att det är ca 6 timmar tills vi åker mot Kastrup! Nyss satt vi i oktober månad och klickade på "boka"-knappen på sts hemsida. Otroligt vad tiden går fort! Och vad ska då inte tiden gå när vi väl är i England? Det kommer säkert gå jättefort och så plötsligt är vi påväg hem igen. Jag kommer sakna familj, vänner, min säng och mitt kylskåp men den saknaden är lätt värd om man får vara med om en upplevelse som denna! 
 
Nu säger jag tack för mig, så ses vi antingen precis innan vi åker över till Danmark i morgon bitti, eller helt enkelt i England! Tjohooo, nu kör vi!
 
6 hours left....

Nu drar det ihop sig!

 
Ja, nu drar det ihop sig! Om mer exakt 1 dag och 6 timmar sätter jag mig i bilen för att hämta upp Hanna, åka vidare mot Malmö och sedan ta tåget över sundet till Kastrup flygplats. Klockan 05:25 ska vi samlas vid 7-eleven mellan terminal 2 och 3 på Kastrup. Jag tror inte jag kommer kunna sova innan vi ska åka! Jag har börjat lägga fram saker jag ska ha med och tvättat kläderna, så snart kan jag lägga ner allt i resväskan och slå igen den för avresa! Jag och Hanna var inne i stan idag och köpte en present till vår värdfamilj, samt växlade jag pengar och köpte lite bra-att-ha saker till resan. Jag har rejäl resfeber ska ni veta. Vaknade upp i morse med en pirrig och smått nervös mage...snart är vi där!
 
 
2 days left...

Packlista

Jag har börjat knåpa ihop en packlista inför resan. Det är svårt att veta hur mycket man ska ha med sig i klädväg och vad man ska ha med för övrigt. Men det finns många som lägger ut sina packlistor för språkresor på sina bloggar, så det är bara att googla om man undrar något. Thank God for Google!
 
9 days left... nu har antalet dagar kvar gått under tio-strecket...det närmar sig!

Mail

Jag skickade precit iväg ett mail till den mailaddress vi fått angiven till vår värdfamilj. Jag presenterade mig och berättade lite om mitt liv i Sverige. Sedan frågade jag lite om deras liv i Bournemouth och skickade med den bilden här ovan på mig. Hoppas jag får svar!
 
15 days left...

bournemouth 2010

På STS Språkresors sida på Facebook hittade jag lite bilder från Bournemouth 2010. Det ser superhärligt ut! Hoppas vi får det lika bra som de ser ut att ha det!! :)
 
18 days left...

Värdfamilj

ÄNTLIGEN! Som vi har väntat och längtat! Kvinnan vi ska bo hos heter Mrs Linda Hole. "Family Interest" är barnbarn, så antagligen är hon lite äldre. Det stod inget om någon man, men antingen har hon det eller så är hon änka då hon heter "Mrs". Hanna och jag sökte på Linda Hole, Bournemouth på facebook och fick en träff. Vi skickade ett meddelande och frågade om det var hon som var vår värdfamilj. Hoppas hon svarar! Det stod även adress, mailadress och telefonnummer så vi hade tänkt skicka ett vykort eller något liknande! Så himla roligt att vi äntligen fått familjen tilldelad! Nu känns det riktigt nära!
 
19 days left....

1 Juni

Hejsan! Just nu sitter jag i sommarstugan och tittar ut över havet. MyPage har varit knäpptyst i tre veckor nu och jag & hanna börjar bli lite otåliga...vi vill ju också ha vår värdfamilj! Men väntar man på något gott...
Veckorna fram till skolavslutningen går fort nu! En vanlig skolvecka kvar och sedan sista veckan, då betygen redan har satts och man bara kan glida runt på skolan utan att bekymra sig för någonting. Jag har lite musikevenemang på skolan som jag måste öva till, så där ligger mitt fokus just nu! Sen är det en vecka sommarlov och midsommar och sen, SEN ÅKER VI! På onsdag är det alltså bara 3 VECKOR KVAR! Längtar, längtar, längtar....
 
25 days left...

RSS 2.0