Stockholm nästa!

Halloj! Just nu sitter jag på tåget mot Stockholm med mamma. Vi ska spendera helgen i huvudstaden och shoppa, gå på ABBA-museum, umgås med en god vän som bor i stockholm och såklart se P!NK i Globen på söndag!
Det var synd att det inte var avresemöte i Stockholm denna helgen, med tanke på att jag missade onlinemötet jag tänkte vart med på i tisdags. Så om det är någon här som varit med på ett avresemöta/onlinmöte så får ni gärna skriva till mig och berätta vad som sas och vad som kan vara bra att veta!
 
Det var allt för mig denna gången, och om ni tror att ni ser mig i stockholm, tveka inte att hälsa! :)
/m.

Bournemouth 2013 med STS - Facebook

 
Ska du också åka till Bournemouth med STS Språkresor, under sommaren 2013? Anslut dig då till gruppen/sidan "Bournemouth 2013 med STS Språkresor" på Facebook! Här kan du ta kontakt med dina klasskamrater, dela olika tips eller bara fråga någonting du undrar. 

Dags för uppdatering

Hej läsare! Jag har inte uppdaterat på evigheter, vilket jag ber om ursäkt för. Men MyPage har varit knäpptyst hela veckan. Förra torsdagen träffade vi Hannas familj och pratade lite om resan, pengar, resa till flygplatsen och så vidare. Ju mer man pratar om det, desto fler fjärrilar flyger runt i magen! 
 
Här i Blekinge har det äntligen börjat grönskas och solskenets 25'c har värmt oss hela veckan. Nu börjar man verkligen få sommar-feeling och därmed språkrese-feeling! Hoppas verkligen det blir bra väder när vi är iväg! :) Ha det gött tills nästa gång vi ses nästa gång!
 
37 days left...

Onlinemöte 21 maj

Om man vill förbereda sig lite extra inför resan, kan man gå på avresemöte eller anmäla sig till ett onlinemöte.
Avresemötena:
Malmö        4/5      kl. 11.00-12.30              Malmö Borgarskola, Aulan
Stockholm 19/5     kl. 12.00-13.30              Östra Real, Aulan
Göteborg   25/5     kl. 11.00-12.30              Hvitfeldtska Gymnasiet, Norra Aulan
Sundsvall   25/5     kl. 12.00-13.30              Hedbergska Skolan, Aulan
Stockholm  2/6      kl. 12.00-13.30              Östra Real, Aulan
 
Jag har anmält mig till onlinemöte den 21 maj kl 18.00. Eftersom jag inte hade möjlighet att ta mig till något av avresemötena, så tänkte jag att ett onlinemöte istället kan väl inte skada! Om du sitter i samma båt som mig, så kan du också anmäla dig till något av dessa onlinemötena:
Onlinemöte 14/5  kl. 18.00
Onlinemöte 21/5  kl. 18.00 
 

50 days left...

Flygtider

Nu har flygtiderna kommit upp på My Page!
Samling kl 05:25 på Kastrup. Planet lyfter sedan två timmar senare, klockan 07:25. Vi är sedan framme på Heathrow i London kl 08:30 (lokal tid).

Vid hemresan åker vi kl 16.00 från Heathrow och är framme i Köpenhamn kl 18:55.

Ja, det blir en tidig morgon och alla kommer antagligen se lagom trötta ut.
Jag och Hanna får åka hemifrån vid 2-3 tiden med bil till Malmö, för att sedan ta tåget över sundet till Kastrup. Då gäller det att ha sovit riktigt så man är ordentligt utvilad! :)


Länkad av STS

 
Nu är jag länkad på STS hemsida! :D Du hittar den under " 'Allt om resan' -> 'Bloggar' ", eller så klickar du bara här! Jag har även länkat till Angelicas och Johannas bloggar här på min blogg. De ska åka till Bournemouth samtidigt som jag, så det ska bli kul att få träffa de! 
 
51 days left...

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

MyPage & Program

MY PAGE. Vad är det?
På My Page finns all information som rör just dig och din språkresa. Dina kontaktuppgifter, tillägg och tillval, vem du eventuellt reser med samt allmän fakta som är bra att veta innan avresa. Ett antal veckor innan avresa kommer även en fullständig tidtabell att läggas upp på My Page där du kan hitta tider för din ut- och hemresa samt namn och kontaktuppgifter till din ledare. 
 
Bournemouth Example Program
Nu har det även lagts upp ett exempel på aktivitetsschema på MyPage. Jag kan ju inte neka till att jag ser lite extra fram emot dag 10 - LONDON Shopping!
Vad tycker ni? Låter det som ett bra schema?

Bournemouth, Dorset, England

 
Bournemouth är en kuststad i greveskapet Dorset, i södra England. Staden ligger ca 2,5 timme med bil från London och har omkring 170 000 invånare. Bournemouth är mest känt för sin 2 mil långa sandstrand och med sitt klimat likt den franska rivieran. Med sina vajande palmer, badmöjligheter och en sommartemperatur på ca 23' C lockar staden många turister och semesterfirare om somrarna.   
 
Valutan är precis som i resten av Storbritannien det brittiska pundet (GBP, £).
Det finns även shoppingmöjligheter i Bournemouth och affärer som Primark, GAP och H&M samt shoppingcentret Castlepoint finns i staden. 
 
Staden med omnejd har även en hel del historia att dela med sig. Ett längre stenkast norrut från staden hittar vi stensättningen Stonehenge. Stonehenge är ett byggnadsverk från bronsåldern och består av ett cirkelformat stenmonument. Inte så långt från staden ligger även Bath, en gammal stad från romartiden. Romarna har satt sina spår i staden med de vackra badhusbyggnaderna de byggde under sin tid, men även saxar och kelter har satt sina avtryck i staden.
 
Här nedan kan du se en filmsnutt från Bournemouth, av STS.
Enjoy!
 

Membership Card & tags

Det här fick vi hemskickat på posten för någon dag sedan. Membership Card, bagagetaggar, slutfakturan och ett brev fanns i kuvertet. Medlemskortet ska man ha med sig till kursorten. På baksidan fyller man även i kontaktuppgifter till ledaren, värdfamiljen, familjen hemma i Sverige samt om man har några allergier eller sjukdomar som är viktiga att veta om. I brevet stod det lite info om instagramhastags och att blogga under sin språkresa, vilket jag hade tänkt att göra. Ser fram emot att fota sönder allt som finns att ta foto på och sedan bomba bloggen, facebook, instagram och twitter med alla bilder...haha!
Det kom även inloggningsuppgifter till MyPage, som jag har längtat efter i ett antal veckor nu. 
Wow, nu börjar det verkligen kännas på riktigt. Innan har det bara varit som en avlägsen drömtanke, men nu känns det att det verkligen närmar sig!

Välkommen till min språkreseblogg!

Hej!

 

I oktober 2012 bestämde jag och min kompis Hanna oss för att åka på språkresa till sommaren. Vi kollade upp vad det fanns för olika språkresor och bestämde oss för att välja en språkresa till Bournemouth, England i tre veckor. Vi reser med resebyrån STS (Student Travel School) och avresan går av stapeln den 26 juni nu i sommar.

 

I Bournemouth kommer vi att bo hos en brittisk värdfamilj. Vi kommer även att gå i skolan och lära oss engelska, samt åka på utflykter till bland annat London, Portsmouth och den kända stensättningen Stonehenge. Vi kommer även att hitta på massa andra roliga aktiviteter under dagarna tillsammans med gruppen. 

 

Från början valde vi att vara i en klassisk grupp, alltså med bara svenskar. Men för ett tag sedan fick vi hem ett brev där det stod att det inte fanns tillräckligt med deltagare för en klassisk grupp, så vi blev placerade i en internationell grupp istället. Det tycker jag ska bli jättespännande!

 

Jag hoppas ni vill fortsätta följa bloggen innan och under min resa för att ta del av denna once-in-a-lifetime-upplevelse!

 

52 days left....

 


RSS 2.0