P4 Blekinge

God förmiddag mina vänner!

Idag har det redan hunnit hända mycket! Dagen började tidigt i Sölvesborg hos moster min. Vid 07:57 satte jag mig på tåget mot Karlskrona och dagens höjdpunkt..

Jag har nämligen varit med i radiointervju i dagens förmiddagsprogram i P4 Blekinge, om min resa till Tanzania! Det var superkul och spännande att sitta i radiostudion och prata med rösterna man hör på radio varje dag. Nu är jag ytterligare en rolig erfarenhet rikare!

Jag var klar i Radiohuset redan vid 10:00, så jag tog en vända förbi Espresso House och H&M. Nu är jag påväg tillbaka till Karlshamn, för att fortsätta förberedelserna hemma och senare ha ett telefonmöte med min stiftskontakt.

Håll utkik efter mig i andra medier, så som Commersen, BLT och sociala medier. Jag kan komma att dyka upp lite varstans nu för tiden!

Vi hörs!
/Maja

Lyssna på programmet här: Intervjun börjar 09:15

Hemma igen

Hej vänner!
 
Nu är jag tillbaks i Asarum efter två veckor i Uppsala. Veckorna har varit intensiva och satt ens tålamod och styrka på prov på mer än ett sätt. Dels har vi snabblärt oss swahili på 7 dagar, något som jag aldrig förväntat mig skulle gå så bra ändå! Nu kan jag ju faktiskt säga: "Jambo! Mimi ni Maja na Mswidi. Nitakwenda Tanzania na ninasema kiswahili kidogo". (Sv: "Hej! Jag är Maja och svensk. Jag ska åka till Tanzania och jag pratar lite swahili"). Tyvärr var jag sjuk stora delar av språkkursen, i både förkylning och magsjuka, vilket verkligen satte tillvaron på prov.
 
Det var många som var förkylningssjuka under kursveckorna och alla gjorde sitt bästa för att kämpa på. Tyvärr fick jag en släng av biverkningarna på vaccinet mot tyfoidfeber. På måndagsförmiddagen gick jag glatt från närakuten efter att ha klargjort att jag inte hade halsfluss eller feber, så jag tog mitt första piller av tre för att påbörja tyfoidvaccinskuren. 10 timmar senare gjorde den sig påmind och jag låg i magsjuka hela natten. Inget vidare att ligga i ett trångt, mörkt rum och vara sjuk må jag säga! Usch! Men under hela tiden var jag bestämd för att det snart skulle bli bättre. Det måste man vara, annars blir det inte bättre!
 
Så det var verkligen en prövning, både för mig och min resekompis Hanna. Men det gav oss chansen att lära känna varandra bättre, vilket jag är tacksam för. Hon var verkligen guld värd när jag mådde som sämst! 
De sista dagarna under den sista veckan var ämnade för avresekurs, som gav oss föreläsningar i säkerhet, kontakt med media, kulturmöten, svenska kyrkans identitet och internationella arbete, bibelstudium osv. Det var intressanta dagar, även om min förkylning tog udden lite av det och inte riktigt lät mig vara engagerad i diskussioner och så. Men givade var det, minst sagt!
 
Nu återstår 11 dagar hemma, med packning, möten, träffar med vänner och familj, fix och trix och mental förberedelse. Mycket har fallit på plats, men ändå känns det som jag har en hel del kvar att göra och fixa innan jag åker nästa torsdag. Imorgon väntar ett möte på banken, ett besök hos läkaren för att se vad det är för fel på mig (heh) och bio med Elin och Rebecka! Egentligen skulle jag åkt till Lund på ytterligare ett möte under eftermiddagen, men eftersom läkaren måste prioriteras nu så får det skjutas upp till senare i veckan. 
 
Vi hörs snart igen!
Kram, Maja
 
1. Jag & Emma Kristina Ronquist, världens bästa människa <3
2. Utsikt över ståtliga Uppsala Domkyrka under lunchen.
3. Passerade genom Norrköping på vägen hem.
 

Hälsningar från sjuklingen

Hej alla!
Idag har inte varit en så rolig och händelserik dag... Tampades genom nattens feberfrossa, nästäppa och diverse andra krämpor för att sedan vakna till en dag som jag bara spenderat på vandrarhemmet. Jag har nämligen smittats av någon av alla förkylningar som går i gruppen nu. Så efter en god frukost vid 8-tiden ockuperade jag den nedre sängen på rummet och spenderade dagen där med vila, tv, godis och vatten i massor. Vid femtiden kom Hanna hem från dagens språklektioner med glass, godis och lite swahiliövningar till oss. Senare åt vi middag tillsammans i köket (supergod svamprisotto var det idag!!) och hängde allihop i killarnas rum med godis och grupplekar bl a. Det gjorde mig lite piggare!

Febern har gått upp och ner idag, men just nu känns det ändå bättre. Inatt och under dagen frossade jag så mitt skinn kändes ömt, men nu känns det ändå hanterbart trots att jag fortfarande är varm. Jag får se vad som händer imorgon. Kanske är jag med en halvdag, kanske stannar jag hemma. Vi får se och ta morgondagen som den kommer.

Och jag har i alla fall inte varit själv om att vara sjuk - 3 andra i gruppen har varit hemma, plus att Adele la ut på sin Instagram att hon tvingas ställa in en konsert i Phoenix ikväll pga sjukdom. Tur jag slipper tänka på något sånt i alla fall.

Vi hörs!

/Maja

Du och jag Adele, du och jag...