Nitasema kiswahili Tanzania

Hej alla glada!

Nu är vi på plats i Uppsala och har avklarat två av tio kursdagar här uppe! Först ut är språkkurs och vår landgrupp har fått äran att lära oss det vackra språket swahili. Redan andra dagen (idag) har vi lärt oss bilda meningar på swahili och jag känner mig som en femåring som precis lärt sig skriva sitt första ord. Det är så roligt att lära sig något som man vet att man faktiskt kommer ha nytta av och behöva under resan. Sen har vi ju världens goaste lärare också! Eveline, som själv är från Tanzania, är oerhört pedagogisk, rutinerad och snäll. Hon har gjort egna gloskort till oss alla fyra, så vi kan öva på de ord och uttryck som vi lärt oss under dagen. Underbart! Vi älskar henne! Eller "Tunapenda yeye!", som det heter på lite knagglig swahili.

Igår gick vi genom hälsningsfraser och simpla uttryck. Idag har vi fortsatt med verb, en verb-sång/dans och meningsbyggnad. Imorgon blir det substantiv. Jag har nog aldrig sett fram emot en grammatiklektion så här mycket, hehe 😄.

Nu är det sovdags!....och för ni som undrar över rubriken ("Nitasema kiswahili Tanzania"), så betyder det "Jag ska prata swahili i Tanzania". Kort och enkelt... Och förhoppningsvis sant!

Ha det fint!
/Maja

En vacker väggbonad på femte våningen/internationella avdelningen på kyrkokansliet
Efter en heldag med språklektioner!
#1 / / Barbro & Kjell Petersson:

Jambo lilla gumsan!
Tråkigt att du inte må bra Krya på och var rädd om dej. Vi längtar
efter dej. Hoppas din bongo är bättre i dag.
PS Leveransen från Klingel har kommit!
Jättekram från farmor & farfar
Hakuna matata

Svar: Stort tack! Kram på er! Hakuna Matata!
Maja Väpnare