Dag 1: Introkurs

Första dagen är avklarad på Sigtuna folkhögskola och introduktionskursen till utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan. Jag har fått träffa mina reskamrater samt alla andra som ska åka iväg till olika länder och vi är verkligen ett gött gäng. Många starka och härliga personligheter, men det känns som vi klickar bra allihop i gruppen. Det är riktigt skönt!


Förmiddagen bestod mest av kollektivt resande från Jarlaberg (Nacka) till Sigtuna, där vi sedan fikade och strosade runt i staden. Sigtuna är verkligen ett mysigt litet samhälle, men gamla gränder och pittoreska små hus. Lite som Astrid Lindgrens Värld. Vid 14-tiden skulle vi samlas på Sigtuna Folkhögskola, som ligger ca 20 minuters promenad från "Sigtuna city", så vi tog strandpromenaden dit och kom fram i god tid. 


Under dagen har vi fått lära känna alla deltagare i gruppen, gjort övningar och pratat om förväntningar på kursen. Ikväll har vi haft kvällsandakt och senare hängt vid sjön. Imorgon väntar mer praktisk information, samt bokning av resa (!!!) och snack med tidigare deltagare. Jag ser fram emot morgondagen, även om jag är gruvligt trött just nu efter dagens alla intryck. 

Vi hörs imorgon!