Dag 2: Resebokning och landgruppssamtal

Andra dagen här på Sigtuna folkhögskola har varit både väldigt intensiv, men samtidigt väldigt lugn. Känslorna har varit blandade, men samtidigt spännande och överraskande.

Vi började morgonen med frukost och sedan ett pass med praktisk information inför resan. Efter förmiddagsfikat (vi äter konstant och hela tiden här!!) skulle vi sätta oss i våra landgrupper och prata om våra tankar kring resan, hur vi är och reagerar i olika situationer samt hur vi skulle kunna tänka oss att dela upp oss i två respar. Jag har verkligen kommit i ett superhärligt gäng, Louise, Oskar och Hanna, som alla har väldigt öppna och härliga personligheter. Att dela upp oss var inga problem, utan efter vad vi känt och tänkt så kändes det rätt självklart att Oskar och Louise, samt jag och Hanna skulle åka tillsammans. Saken är att alla fyra kommer vara i och kring Bukoba, Tanzania samtidigt och att vi förmodligen gör de flesta av utflykterna tillsammans, men vi kommer förmodligen bo i olika familjer (inte allt för långt ifrån varandra dock, vilket är skönt!). 

Vår främsta uppgift under samtalspasset idag var att maila resebyrån och boka vår resa. Detta kändes så stort och blev nog det första riktiga beviset på att det här faktiskt är på riktigt. Så vi skickade iväg ett mail med information och önskemål - den 9/9 bär det av mot Tanzania och den 29/11 kommer vi åka hem till Sverige igen om allt går enligt planerna! Låt nedräkningen börja!

Eftermiddagen var tänkt till att prata med tidigare deltagare som åkt till det land vi ska till, men representanten för Tanzania hade fått förhinder under dagen och planerades komma under kvällen istället. Så vi pratade istället själva om vad vi hade för frågor och tankar och förberedde oss inför kvällen. Jag har även lärt mig ett nytt kortspel - Chicago - som jag tror vi kommer spela många gånger till under resans gång!


Under kvällen lagade vi mat och grillade tillsammans, vilket var supermysigt! Felicia, som är en av förra årets deltagare från Tanzania, kom vid halv åtta-tiden. Så vi satte oss med henne och började prata om allt möjligt angående resan - vad som är bra att tänka på angående packning, klädkod, mat, medicin, aktiviteter, kyrkans projekt, hygien, kommunikation, hemlängtan, problem osv... Allt verkligen! Det var ett SÅ BRA och SÅ INSPIRERANDE samtal, så jag kände mig både uppspelt och livrädd på samma gång efteråt. Hon var verkligen ärlig med sin upplevelse där, att man kommer stöta på problem och att det kommer vara jobbigt. MEN, det finns jättebra hjälp att få från handledare och koordinator på plats i landet. Det känns tryggt! Sen att vi är flera stycken som är i en liknande situation känns också väldigt bra!

Ikväll har vi spelat spel och suttit uppe och pratat, så nu är det nog dags att gå o lägga sig (kl 02:11). God natt!