Första dagen i Bukoba

Hej vänner!

Nu är vi framme i Bukuba och har hittills spenderat 1 natt på ELCT Hotel, som tillhör kyrkans verksamhet. Efter en låååång resa med diverse intressanta överraskningar så anlände vi hit igår kväll efter 21-tiden. Efter incheckning fick vi middag och beslöt oss sedan ganska snabbt för att ta vara på sömntimmarna. Jag sov bokstavligen dom en stock och vaknade någon gång kring 07:30.

Idag har vi fått en liten rundtur kring Bukuba Town och uträttat ärenden - som att ta ut pengar och fixa tanzanianskt simkort med surf. Sim-kortet kostade 35 000 tanz. shilling, vilket är ungefär 135 svenska kronor, för 12GB surf i en månad. Helt galet billigt! Sen är det inte världens bästa uppkoppling, men det är bättre än inget.

Efter det hade Nekemiah, som är koordinator för programmet, några korta ärenden så vi passade på att hälsa på hans familj en kortis och även köra inom barnhemmet Tumaini Children Center, som också tillhör ELCT (vår värdkyrka). Tumaini betyder "hopp" på swahili, vilket är väldigt fint tycker jag!

Vidare sen så åkte vi till marknaden. Jag och Louise köpte sjalar som vi tänkt ha som kjolar och jag köpte en stor flaska vatten. Vatten är ett måste, oavsett tid på dygnet. Det är väldigt varmt när solen kommer fram, vilket resulterar i konstant svett, hehe. Däremot så fläktade det härligt nere vid Victoriasjön, vilket vi besökte sedan. Tyvärr kan man inte bada i sjön då det finns både parasiter och andra farliga djur (typ krokodiler), men att gå längs stranden var inte helt fel det heller.

Nu har vi precis ätit lunch och ligger och vilar på våra rum. Nekemiah kommer och hämtar upp oss vid 16-tiden för att ta oss till ett museum. Kvällen blir nog lugn på hotellet, eftersom alla fortfarande är trötta efter resan och alla nya intryck.

Vi hörs snart igen!
/ Maja

Jag och några av alla härliga barn vid kyrkan!
Publicerat i Dagbok